Geschiedenis

2017

Ons collectief werd in 2017 opgericht. De focus lag initieel op de filosofie van het Feministisch Anarchisme, maar later breidde dit zich uit en werd het ACA een platform voor iedereen die de brede waaier aan anarchistische ideeën genegen is.

2019

ACA sloot zich in 2019 aan bij de Vrije Bond, een anarchistische koepelorganisatie in België en Nederland.

2020

We houden ons veel bezig met verspreiden van links gedachtegoed. Dit doen we al altijd op een zeer toegankelijke manieren: via publieke evenementen zoals info- en café-avonden of debatten. In 2020 organiseerden we verschillende feministische leesavonden. Het is ook rond dit moment dat we begonnen met sterk in te zetten op het bereiken van mensen via sociale media. ACA memes where born!

2021

Het ACA groeide sterk. Het werd tijd om te evolueren van een louter theoretische organisatie naar een een meer praktisch-gerichte organisatie die zich vooral inzet om mensen te helpen. In 2021 organiseerden we voor het eerst verschillende acties om geld in te zamelen ten voordele van vluchtelingen in Duinkerke. Het ACA heeft vandaag vaak verschillende projecten lopen.

2022

In het najaar van 2022 zijn we gestart met een Volkskeuken, 1 keer per maand vegan eten in de Peperfabriek aan de democratische prijs. Gezond en lekker voedsel is geen privilege, maar een basisrecht volgens ACA. Wie het financieel echt moeilijk heeft eet gratis bij ons.

Zin om zelf de handen uit de mouwen te steken? Geef ons dan een seintje. Vrijwilligers in de keuken zijn altijd welkom!